Höllywood

Ideell Förening

Tele till ordförande, Pernilla Lindfors/Villa Pernilla:  0730-724311     |   E-post: info@hwood.se

Om Oss

Historia

Höllywood Ideell förening bildades år 2010. Vid en middag diskuterades livligt Högsbys för och nackdelar, hur det är att bo och driva företag här, och vad Högsby är känt för runt om i Sverige. Vid den tidpunkten bl a ett mord som kom upp vid all sökning på nätet t ex. Vi kom fram till att det var dags att skapa en motvikt till de (få) negativa saker som lyfts upp i riksmedia, och visa upp ett annat Högsby - ett kreativt Högsby som ungdomar, företagare och andra invånare här kan vara stolta över och berätta om. Vi ville sätta Högsby på kartan för positiva saker! Men hur skulle vi göra, vad kunde vi börja med? Efter en snabb inventering och brainstorm runt bordet av vad vi som var där så blev det - en modelltävling! Sagt och gjort, Greta G Model Contest skapades och Höllywood Ideell förening bildades.

Framtid

Vi formar en positiv framtid i Högsby - var med du också! Det är medlemmarna i Höllywood Ideell förening som kommer med idéer och stöttar arbetet i föreningen på valfritt sätt. Genom ett nätverk av företag och samverkan med olika organisationer genomförs sedan olika projekt och aktiviteter. Bli medlem genom att kontakta ordföranden, eller sätt in medlemsavgiften 100 kr till BG 787-5628/Höllywood Ideell förening. Glöm inte ange ditt namn, epost, adress och telefon. Välkommen!

Var stolt över Högsby, Småland!

Underrubrik två

I stadgarna för Höllywood Ideell förening står det "Föreningen har som ändamål att främja, utveckla och genomföra aktiviteter och åtgärder som understödjer utvecklingen av kultur och kreativa näringar i Högsby och omgivande region."

Läs hela stadgarna här.

hollywoodidforstadgarantagna20103.pdf
Stadgar för Höllywood Idell förening, 2010

Fler företag till Högsby!

Underrubrik två

Ett av målet vid starten av föreningen var att verka för ett gemensamt kreativt kontor & studio. Här skulle företagare kunna samlas, sitta och jobba vid en kontorsplats då och då, hyra studion till medlemspris mm. Höllywood Studios skapades av företagsnätverket, och har sedan starten vuxit och samlats med andra företag inom kreativa näringar på Industrigatan i Högsby.

Höllywood Studios

I Höllywood Studios finns flera företag inom media, film, webb, design, projektledning mm. Här bedrivs också olika projekt. På området Industrigatan finns även fler medlemsföretagare, med företag inom PR och Ljud&Ljus. Själva webbTV/film-studion och verksamheter där kan du läsa om på

www.hollywoodstudios.se

   

Projekt

Image description

Greta G Model Contest

Denna småländska modelltävling med entreprenörskap och Greta Garbo som förebilder startades 2010, och genomfördes även 2013. Följ tävlingen på Facebook och webb: www.gretag.se